Chtěli vidět mimozemšťany, Facebook je zablokoval

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Virální akci, které se chtělo prostřednictvím sociální sítě Facebook účastnit přes 2 miliony lidí, správci zablokovali. Lidé chtěli vzít útokem vojenskou základnu, aby se podívali na zde údajně schované mimozemšťany.

Facebooková událost, na kterou se přihlásily miliony lidí, obletěla svět. Autor z USA ji založil jen jako vtip s úmyslem v polovině září vtrhnout do americké tajné vojenské základy Area 51, aby lidé konečně viděli mimozemšťany. Area 51 je už mnohá léta považována konspiračními teoretiky jako místem, kde americká armáda ukrývá ztroskotané létající talíře a jejich mimozemské posádky. Tato legenda se postupem času přelila i do popkutury.

Ačkoliv samotná akce je jen vtipem, mnozí účastníci vzali akci vážně a je dost možné, že vojenské síly zde umístěné budou mít v polovině září plné ruce práce s odháněním slídilů. Mluvčí amerického letectva však varovala všechny zájemce o vtrhnutí na základnu, že „letecké síly jsou připraveny bránit Ameriku a její prostředky.“

Area 51

Area 51 is the common name of a highly classified United States Air Force (USAF) facility located within the Nevada Test and Training Range. Officially, the facility is called Homey Airport (KXTA) or Groom Lake, named after the salt flat situated next to its airfield.

Správci Facebooku tak radši akci, která nasbírala přes 2 miliony zájemců, raději zrušili. Autor si sice plně uvědomuje, že se jednalo o vtip který může potenciálně ohrozit některé jedince, kteří jej vezmou vážně, ovšem ani tak se mu nedostalo zdůvodnění, proč byla událost odstraněna. Dokonce proto založil i druhou, mnohem reálnější událost, ve které plánuje v americké Nevadě (poblíž zmíněné vojenské základy) hudební festival. I na tuto akci se mu přihlásily desítky tisíc lidí, ovšem ta také byla vzápětí správci zrušena.

„Když už, tak se festivalem snažím lidi odlákat od vtrhnutí do Area 51. Ztratil jsem ale možnost kontaktovat všechny zájemce,“ ohrazuje se autor.

Pro všechny zájemce, kteří by přeci jen chtěli vniknout do přísně střeženého vojenského areálu máme každopádně špatnou zprávu: mnohem realističtějším scénářem je fakt, že Area 51 je zkrátka jen letecká základna, kde americká vláda testuje nové technologie a letouny.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny