Duo top honorů míří na český trh. Známe cenu toho levnějšího

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ačkoliv měly hodně smolnou premiéru, letošní top modely od Honoru konečně dorazí na český trh. Zatím se dočkáme jen toho levnějšího, jehož cena je skutečně příznivá.

Honor si v květnu vybral pro premiéru modelů 20 a 20 Pro hodně nešťastné datum: představil je dva dny poté, co bylo na zastřešujícího výrobce Huawei uvaleno obchodní embargo. Ačkoliv byly tak novinky mimořádně zajímavé, výrobce musel rapidně změnit tón celé prezentace, jelikož neměl najednou vůbec jisté, jestli telefony vybaví operačním systémem Android.

Výsledkem tak bylo, že dostupnosti obou modelů přešel pouze neutrálním „brzy“ a odhalil pouze ceny: tehdy to mělo být 499 eur (asi 12 700 korun) za model Honor 20 a 599 eur (asi 15 300 korun). Vzhledem k tomu, že se loňský předchůdce, Honor 10, začal prodávat za cenu 10 900 korun nebyly toto zaváděcí ceny příliš lákavé.

Vše se však změnilo se skutečným příchodem Honoru 20 na trh. Zákazníci sice (zatím) nemají možnost si vybrat mezi „obyčejnou“ a Pro verzí, která se na český trh teprve chystá, zatím bez konkrétního data prodeje ani ceny, ovšem vzhledem k velice zajímavé ceně Honoru 20 je to možná ani tolik trápit nemusí. Novinka bude totiž v prodeji za 9 990 korun. Je tedy ještě o tisícikorunu levnější, než za kolik se začal prodávat její předchůdce.

Huawei si tímto modelem tak trochu střílí do vlastních řad (jak už jsme v jeho nabídce poměrně zvyklí), protože ekvivalent v podobě Huaweie P30 je o šest tisíc korun dražší, přitom má navíc jen čtečku otisků prstů v displeji, OLED displej namísto IPS a jen velmi nepatrně lepší fotoaparát. Výhody má, ale rozhodně nestojí za tak vysoký příplatek.

Připomínáme, že Honor 20 se pyšní 6,26palcovým displejem s rozlišením 1 080 x 2 340 pixelů, procesorem Kirin 980, paměťovou konfigurací 6 GB operační paměti a 128 GB datového úložiště a čtyřmi fotoaparáty na zádech: hlavním snímačem se 48 MPix, širokoúhlým 16 MPix senzorem a dále dvojicí 2MPix fotoaparátů pro lepší zpracování hloubky ostrosti a pro makro snímky. Jeho baterie má kapacitu 3 750 mAh.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny