Xiaomi má model s vysouvacím foťákem, není drahý

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

V Číně se mu sice říká K20, ale výsledek je stejný. Na globálním trhu se tento model prodává jako Mi9T a z hlediska poměru ceny a výkonu je to další pecka.

Je to další evoluce výřezu displeje, který musí mít zdánlivě všichni. Zatímco část výrobců se rozhodla nahradit široký zub v displeji něčím, čemu se říká „průstřel“, tedy jen kulatý výřez obrazovky pouze na kameru, jiní se rozhodli pro technologicky náročnější řešení a zabudovali přední fotoaparát do motorizované části, která na žádost sama vyjede ven z těla a odkryje zorné pole přednímu fotoaparátu.

I Xiaomi se tento trend zalíbil a ačkoliv už tento výrobce není prvním, který s takovou novinkou přijde (rychlejší jsou teď už prakticky vždy dvojka Oppo + Vivo), umí ji alespoň zaobalit tak, aby dávala kupujícím smysl. V případě modelu Mi 9T je to zejména zařazení do vyšší střední třídy (nikoliv prémiové, jako to je u konkurence) společně se stále slušným zbytkem výbavy.

První, co vás na modelu Mi 9T zaujme je nepochybně velká a zcela nerušená plocha displeje, kterou obepínají jen velmi malé rámečky. Oproti všem možným výřezům a průstřelům je návrat k ničím nerušenému obdélníku příjemnou změnou. Displej má rozlišení 1 080 x 2 340 pixelů a úhlopříčku 6,39 palce. Najdete v něm také integrovanou čtečku otisků prstů.

Srdcem telefonu je nejnovější model výrobce Qualcomm, Snapdragon 730. Na výběr máte mezi 64 nebo 128 GB variantou, operační paměti je v obou případech 6 GB. Do výbavy se dále vešlo třeba i NFC, USB-C a dokonce i sluchátkový jack. Ten Xiaomi už moc rádo nemá a u dražších modelů se jej zbavuje, tady jej však ušetřilo.

Telefon také zaujme trojitým fotoaparátem, který umí vše, co se od moderních smartphonů očekává. Základní snímač má vysoké rozlišení 48 MPix a umí spojovat sousední buňky pro lepší světelnou citlivost, doplňuje jej pak 8MPix telefoto snímač s dvojnásobným přiblížením a také 13MPix širokoúhlý senzor s úhlem záběru 125 stupňů.

Výčet výbavy pak uzavírá baterie se slušnou kapacitou 4 000 mAh a rychlým 18W nabíjením. Nová verze Androidu s uživatelským prostředím MIUI je samozřejmostí. Cena sice není nejnižší, ovšem stále ji s přihlédnutím k výbavě hodnotíme jako příznivou, telefon se prodává za 9,5 tisíce korun v 64GB verzi, za 128 GB paměti si tisícovku připlatíte.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny