Rychlé jako blesk. Xiaomi nabije telefon za 17 minut

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nebaví vás čekat víc jak hodinu, než se vám „běžný“ smartphone nabije? Xiaomi připravuje superrychlé nabíjení, které naplní kapacitu baterie za těžko uvěřitelných 17 minut.

V současnosti je přeborníkem v rychlosti nabíjení čínské Oppo, které nabízí SuperVOOC nabíječku s 50W příkonem. S touto technologií je výrobce schopný telefon nabít za cca půl hodiny. Huawei se snaží svého soka předstihnout připravovanou 55W nabíječkou, kterou hodlá dodávat s ohebným modelem Mate X, ovšem jeho osud je kvůli současné obchodní válce celkem nejistý.

Oba čínští výrobci však mohou jen závidět Xiaomi, které se do rychlosti nabíjení pořádně obulo a chystá nabíjení s příkonem 100 W. V praxi jej výrobce už ukázal na videu, ve kterém lze vidět rychlost v porovnání s konkurencí od výrobce Oppo. Model od Xiaomi disponuje 4 000mAh akumulátorem, Oppo má jen 3 750mAh článek, přesto se nabíjí i s takto rychlou technologií výrazně pomaleji. Xiaomi zvládne doplnit energii z nuly na 50 procent za sedm minut, zbytek pak za dalších deset.

O něčem takovém si mohou ostatní výrobci nechat jen zdát. U výrobců jako je Samsung či OnePlus jsou běžné nabíječky s příkonem mezi 15 až 30 W, a i to je mnohými považováno za velmi rychlé. Představa, že nám nabíjení telefonu zabere jen 17 minut, potažmo sedm do poloviny kapacity je však takové menší sci-fi.

Nabíječka od Xiaomi je zatím pouze prototypem, byť výrobce slíbil, že se jej na trhu dočkáme už brzy. Samozřejmostí jsou v takovém případě ale i procesory a akumulátory, které takto rychlé plnění energií zvládnou. Nejbližší modely od tohoto výrobce, K20 a K20 Pro to však ještě nebudou, z dostupných informací vychází najevo, že tyto smartphony jsou certifikované na příkon „pouze“ o 27 W. Třeba si Xiaomi schovává tuto technologii pro připravovaný skládací model?

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny