Nové iPhony už vymodelovali jako skutečné. Budou to opravdu takové ošklivky?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Designér Hasan Kaymak vytvořil detailní rendery připravovaných iPhonů na základě uniklých informací a představ, jak budou chystané novinky od Applu vypadat. Pravděpodobně jim na zádech naroste poměrně nevzhledný hrb.

Do představení letošních iPhonů stále zbývají víc jak tři měsíce, ovšem jejich podoba už se začíná velice jasně rýsovat. Pro mnoho příznivců to bude asi zklamání, protože Apple poruší nepsané pravidlo, podle kterého doposud ob generaci výrazně mění design. Letošní „jedenáctka“ by měla ze přední strany vypadat prakticky totožně, jako předloňský iPhone X a loňský XS. Na zádech mu však naroste hrb, do kterého výrobce umístí hned tři fotoaparáty.

Tato podoba po internetu koluje už několik týdnů a vypadá to, že až na nějaké drobnější detaily bude odpovídat skutečnosti. Podle těchto informací tak známy grafik a designér Hasan Kaymak vymodeloval nové iPhony tak, že vypadají jako skutečné. Pokud Apple záměrně nevypouští špatné informace, či v řetězu úniků nenastal nějaký zásadní zkrat, je dost možné, že se díváme na jejich finální podobu.

Mimo samotné podoby však ohledně nových smartphonů od Applu moc jasného není. Očekává se, že obdrží novou generaci procesoru a mělo by do výbavy přibýt i reverzní bezdrátové nabíjení. Soudě podle rozrostlého modulu pro fotoaparát pak bude mít patrně i univerzálnější funkce, jako třeba širokoúhlý režim nebo naopak větší optický zoom. Spekuluje se také o samotném názvu, zda se Apple vrátí k arabským číslicím (iPhone 11), nebo zůstane u římských (iPhone XI). Jiné informace zase naznačují, že firma zcela opustí číslování modelů a bude zkrátka jen „nový“ iPhone a jeho varianta Max či Pro.

Co se nějaké technologické revoluce týče, bude tento model patrně jen do počtu, revoluční iPhone bude až ten v roce 2020. Neočekávejte proto podporu sítí páté generace ani nějaké speciální ohebné varianty, na to je zkrátka u Applu ještě příliš brzo. Z dosavadního vývoje je jasné, že Apple se drží zkrátka a nasazuje některé „revoluční“ prvky výbavy až dlouho poté, co je řádně otestovala konkurence. V tu chvíli ji však umí využít na maximum a přidat ještě něco ve vlastní režii.

S jistotou se tak dá říci nakonec jen to, že novinky rozhodně nebudou levné. Už loni trhal Apple cenové rekordy a pokud se letos rozhodne nasadit třeba i verzi s 1TB datovým úložištěm, můžeme čekat, že to bude nejdražší smartphone této značky v její historii. Už loni se totiž cena za modely s 512GB pamětí šplhala přes 40 tisíc korun. Na detaily si však ještě počkáme do první poloviny září, kdy Apple tradičně novinky odhaluje.

 

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny