V rekonstrukci po požáru katedrály Notre Dame pomůže i model ze hry

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Francouzské vývojářské studio Ubisoft nejenom že finančně podpoří rekonstrukci vyhořelého symbolu Francie, ale zároveň nabídne k dispozici i virtuální model Notre Dame ze hry Assassins Creed Unity, který se pyšní svou vysokou propracovaností a detaily.

Herní série Assassins Creed je proslulá svými návštěvami různých milníků historie lidstva, v jednotlivých dílech mohou hráči prozkoumávat události od starověkého Řecka přes renesanční Itálii až po viktoriánskou Británii. Ačkoliv série mísí s lidskou historií i prvky sci-fi a pár konspiračních teorií, nic to nemění na faktu, že se francouzské vývojářské studio Ubisoft snaží držet skutečných předloh – do her tak zakomponovává skutečné (přítomné i historické) lokality a postavy.

Právě v dílu s titulem Unity se hráči dostávají do děje během Velké francouzské revoluce a prozkoumávají dobovou Paříž. A to včetně i v současnosti ohněm poničené katedrály Notre Dame. Ta je navíc poměrně precizně a detailně vymodelovaná, ačkoliv tvůrci přiznávají, že v menším měřítku než skutečná stavba. Ubisoft proto nabízí virtuální plány k dispozici pro rekonstrukci, byť upozorňuje, že jde stále spíše o umělecké ztvárnění katedrály než o přesnou repliku.

O mnoho více každopádně pomůže štědrý dar 500 tisíc eur (necelých 13 milionů korun), které studio na rekonstrukci katedrály nabídlo. Zařadilo se tak po bok dalších významných dárců, jako například Apple nebo Disney. Příspěvek také nabídla i aplikace Badoo a samozřejmě i celá řada významných francouzských osobností. Dohromady už vybraná částka překročila hranici jedné miliardy amerických dolarů (asi 23 miliard korun).

Studio Ubisoft dále nabídlo právě Unity na stažení zdarma, aby si hráči mohli tuto slavnou etapu francouzských dějin včetně katedrály Notre Dame připomenout alespoň virtuálně. Hru si z obchodu Uplay stáhly více než tři miliony zájemců. Fanoušci této série se shodují, že ačkoliv nejde o naprostou špičku z dosavadních celkem 11 dílů série Assassins Creed, má své kouzlo i spoustu triků, jak zaujmout. Dle našeho názoru se rozhodně řadí k těm lepším.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny