Stahovat Game of Thrones se nemusí vyplácet, jde přitom zdarma streamovat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Analytici varují, že nelegální stahování populárního seriálu pomocí torrentů s sebou nese zvýšené riziko napadení viry a malwarem. Přitom existují i způsoby, jak se na prvních pár dílů podívat zdarma.

Poslední série superpopulárního seriálu Game of Thrones se právě začala vysílat, což s sebou přináší také zájemce, kteří se k seriálu budou chtít dostat jinak než na oficiálních kanálech. Dlouhodobě se seriál z produkce HBO potýká s piráty, kteří nejenom sdílejí nové díly pomocí torrentů a jiných služeb, ale třeba se i zmocňují dosud nevydaných epizod. Taková situace nastala ještě před vysíláním páté série, kdy na internet unikly hned první čtyři díly zároveň.

Teď, ve chvíli startu osmé a poslední série se opět začíná rozšiřovat pirátské sdílení epizod, což může být právě v případě používání torrentů výrazné bezpečnostní riziko. Softwarová bezpečnostní firma Kaspersky odhaduje, že až 17 procent veškerého obsahu, který je v souvislosti s epizodami Game of Thrones sdílen tímto způsobem obsahuje škodlivé kódy. Celkem bylo nalezeno 33 různých typů softwarových hrozeb v tomto obsahu.

BitTorrent – Wikipedie

BitTorrent je v informatice nástroj pro peer-to-peer (P2P) distribuci souborů, díky čemuž jsou datové přenosy rozkládány mezi všechny klienty, kteří si data stahují. Velmi populární je při stahování velkých objemů dat (např. distribuce Linuxu, ale většinou warez, viz níže). Název „BitTorrent“ se používá jako název distribučního protokolu, originální klientské aplikace a typu souboru s příponou .torrent.

Nechceme teď ale úplně moralizovat a tvrdit, že za každou cenu nesmíte nové epizody stahovat. Jen je vhodné se takovém případě trochu zamyslet před tím, než něco stáhnete. Torrenty zpravidla bývají náchylnější k tomu, aby do nich někdo „přibalil“ malware, ale každému běžnému uživateli internetu snad sepne, že soubor s filmem nemá mít příponu .exe a podobně. Máme ovšem ale daleko jednodušší tip, který je dokonce i legální.

Streamovací služba HBO GO, která je dostupná pro celou škálu zařízení – počítače, tablety, herní konzole, chytré televize. Nové díly jsou zde dostupné v okamžik jejich premiéry a to dokonce i s českými titulky. První měsíc používání je zdarma, takže pokud si jej aktivujete teď hned, budete moci zdarma sledovat pět ze šesti nových dílů. A pokud počkáte a zkušební měsíc si aktivujete až po 19. dubnu, budete moci zdarma streamovat celou sérii.

Populární seriál Game of Thrones vysílá poslední řadu:

Při registraci je sice nutné zadat číslo vaší kreditní karty, ovšem služba začne účtovat poměrně rozumných 129 korun na měsíc až od druhého měsíce používání. Během toho prvního můžete předplatné kdykoliv zrušit, takže můžete skutečně sledovat Game of Thrones, v plné kvalitě a české lokalizaci zdarma a legálně. Registrace je navíc jednoduchá a rychlá, takže skutečně není moc důvod k tomu, abyste vaše zařízení vystavovali hrozbě virů a malwaru z neověřených zdrojů.

 

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny