Chytré tenisky Nike jsou průšvih. Uživatelům „zamrzají“ a nebo funguje jen jedna bota

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ne všechny věci musí být chytré. Ukázkou jsou samozavazovací tenisky Nike, které jdou propojit s chytrým telefonem. Apliakce pro Android totiž údajně moc nefunguje a uživatelé mají problémy s připojením.

Vynález, který v roce 1989 předpověděl film Back to the Future 2: tenisky které se samy dovedou zavázat, se stal skutečností. Nike už má dokonce druhou generaci, nazvanou Nike Adapt BB, která působí o trochu více sportovně než „stylovější“ první model, ovšem začíná vycházet najevo, že ani druhá generace neznamená záruku toho, že půjde o bezchybný model. Což by leckdo očekával, pokud vezmeme v potaz, že stojí 350 dolarů, tedy asi 8 tisíc korun.

V první řadě, samozavazovací tenisky Adapt BB mají dělat přesně to, co byste čekali. Mají na sobě dvě tlačítka, jedno botu utahuje, druhé povoluje. Stačí tak jen botu v povoleném stavu utáhnout a zmáčknout tlačítko na botě, a nebo ho můžete i stisknout skrze obrazovku vašeho smartphonu s propojenou aplikací. Na něm můžete volit nejenom stupeň utažení na každé botě zvlášť, ale i měnit barvu svítících diod v botách (silné devadesátkové retro) a také kontrolovat stav baterie. Ta by údajně měla na jedno nabití na bezdrátové podložce vystačit na dva týdny používání.

Jak fungují Nike Adapt BB?

Jádro problému je ovšem právě aplikace, která s botami komunikuje. Na iOS sice problémy hlášeny nejsou, ovšem na platformě Android se množí stížnosti. Tu se aplikace dovede připojit jen k jedné botě, tam ztrácí připojení a neprovádí požadované akce pohotově. Na diskusním fóru Reddit se dokonce přihlásil i uživatel, kterému se povedlo boty zcela „bricknout“, tedy že samozavazování i bezdrátová konektivita přestala úplně fungovat.

Na Google Play obchodě se píší pod jednohvězdičková hodnocení uživatelé komentáře jako: „Softwarová aktualizace pro boty mi v polovině nahlásila chybu a vyřadila z provozu pravou botu.“ Další píše: „Synchronizace aplikace s levou botou pokaždé selže. A když aplikaci vymažu a nainstaluju znovu, tak zase tvrdí, že ta samá bota už je připojena k jinému zařízení“.

Nike údajně o problému s aplikací ví a pracuje na nápravě. V tuto chvíli však řeší ještě horší PR průšvih. Jednomu z hráčů americké NBA se během zápasu uvolnila jejich bota, v důsledku čehož upadl a zranil se. Pro ty, co touží po chytré samozavazovací botě máme nicméně tip: pořiďte si nějaké se suchým zipem, bude to praktičtější, levnější a asi i rychlejší řešení.

Unboxing video na serveru YouTube:

 

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny