Nová značka mobilů má divné jméno a začíná pořádně ostře

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Čínské Vivo, patřící do koncernu BBK Electronics spolu s OPPO a OnePlus, se rozhodlo udělat vlastní podznačku mobilů. Má divné jméno a začíná ostře rovnou s ohebným smartphonem. O kterém ale zatím moc informací není.

Takový Huawei udělal s podznačkou Honor velkou parádu. Honoru se daří v domovské Číně i jinde ve světě. Ještě dřív něco podobného zkoušelo ZTE se značkou Nubia. Tam ale došlo k odloučení a Nubia je dnes částečně nezávislá, ZTE vlastní už jen menšinový podíl. I když společný vývoj je zde stále patrný.

Nyní se do stejného kroku odhodlalo Vivo. To je velký výrobce, odhadem světová šestka či sedmička. Sesterské OPPO je na tom ještě lépe, to je světová pětka. Oběma značkám se daří, takže si nějaké ty experimenty může dovolit.

A nová značka zjevně experimentem je. Jako první se odhalilo její jméno. Které je samo o sobě podivné. Vždyť posuďte sami: IQOO. Jak že se to má číst? Snad „ajkvú“? No, to je otázka. Ono to asi neví ani samotné Vivo, jak by se nové značce mělo říkat. Vyzvalo k tomu fanoušky na čínské sociální síti. Vyzkoušet si to můžete i vy, schválně, co vás napadá?

Ale to zajímavější na IQOO je první model, který by značka měla v nejbližší době ukázat. A bude to velmi zajímavá premiéra, protože prvním má být rozvírací nebo chcete-li skládací smartphone.

Co bude umět, to jasné není, firma zveřejnila jen první obrázky. A na nich je přístroj notně připomínající produkt čínské značky Royole, který se stal první moderním skládacím telefonem s flexibilním displejem.

V krátkosti tedy i IQOO bude mít displej zvnějšku, což je podle nás to horší řešení. Ale asi jediné možné, protože technologii ostrých úhlů u skládacích smartphonů zatím mimo Samsung asi nikdo jiný nezvládá. A je dost pravděpodobné, že IQOO použije displej právě od Royole, který si na ně postavilo obří továrnu.

Vivo je v Evropě přítomno jen okrajově, takže je nepravděpodobné, že by se do Česka dostal skládací IQOO. ale v Barceloně koncem února na veletrhu MWC by k vidění mohl být. Tak se nechme překvapit.

 

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny