Ve které zemi nakoupíte věci od Applu nejlevnějí? Poradí šikovný web

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vyplatí se koupit dané zařízení od Applu v Česku a nebo bude levnější zpáteční letenka a nákup někde v zahraničí? Ceny produktů Applu po celém světě sleduje a porovnává tato šikovná webová stránka.

Rozdíly mezi cenami iPhonů, Maců a dalších produktů mohou být někdy až propastné mezi těmi v Česku a zahraničními. Občas dokonce i tak velké, že by se do rozdílu cen vešla i zpáteční letenka. Ne však pokaždé, ovšem takový údaj se může hodit i v případě, že do dané destinace plánujete dovolenou. Tak proč rovnou nenakoupit, když už tam budete? Při srovnání cen pomůže The Mac Index:

Compare Apple product prices in different countries

The Mac Index indexes Apple Store and compare prices of Apple products in different countries, against recent currency exchange rate.

Mezi zeměmi, kde jsou trvale nejvýhodnější ceny jsou zejména Japonsko, Austrálie či Hongkong, kam asi pouze pro nákup věcí od Applu jen tak nikdo nepoletí, ovšem v některých případech máme levnější nabídky relativně blízko. Nejprve si však nastavte zemi a domácí měnu a můžete se pustit do srovnávání cen. Tabulky vám vždy napoví, kde je cena nejnižší a na jakém místě se nachází Česká republika.

Tak třeba na novém iPadu v rámic Evropy ušetříte nejblíže ve Švýcarsku (3 tisíce), ovšem třeba tisícikorunový rozdíl na některé iPhony najdete i v sousedním Rakousku. A to už dovede zaplatit zpáteční jízdenku vlakem. Pokud naopak máte cestu do USA či Kanady, doporučujeme se podívat po novém MacBooku, můžete jej sehnat až o deset tisíc levněji. A to už je skoro v rozmezí nějaké letenky s chybovou cenou.

zajímavě vypadají také třeba rozdíly v některých modelech iMacu, ovšem tam už by kufr s obřím počítačem na celní kontrole amerického letiště nemusel vypadat úplně košer – doporučujeme se ujistit, jak takové produkty vyvážet z těchto zemí a jaké mohou případně nastat komplikace. Naopak s „obyčejným“ iPhonem XS, pořízeným ve Spojených státech o 8 tisíc levněji u nás v kapse vás na letišti nejspíš nikdo zastavovat nebude.

 

 

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny