Původní PlayStation je zpět. Bude levný a plný her

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

V Sony se rozhodli, že udělají radost všem nostaligkům. Do prodeje půjde modernizovaná verze původního PlayStationu s hromadou předinstalovaných her.

Stejně jako se nedávno rozhodli japonské Nintendo, že dá svým příznivcům možnost si zahrát klasické hry v moderním provedení v podobě herní konzole NES Classic (původní NES je z roku 1983), teď i Sony odměňuje svoje příznivce obnovenou verzí původního PlayStationu z roku 1994. Jde o zmenšenou, avšak o moderní funkce obohacenou verzi, s pomocí které si zahrajete staré klasiky stejně snadno, jako kdyby se jednalo o jakýkoliv jiný moderní herní systém.

PlayStation (console) – Wikipedia

The PlayStation (officially abbreviated to PS, and commonly known as the PS1 or its codename, PSX) is a home video game console developed and marketed by Sony Computer Entertainment. The console was released on 3 December 1994 in Japan, 9 September 1995 in North America, 29 September 1995 in Europe, and 15 November 1995 in Australia.

Co všechno je nového? Předně je vyřešena konektivita tak, aby odpovídala dnešním standardům. Konzoli propojujete s televizí HDMI kabelem, napájí se pak přes USB. V základním balení naleznete hned dva a hry podporují lokální multiplayer režim. Když už je řeč o hrách, těch bude v konzoli předinstalovaných celkem dvacet a seznam zahrnuje legendární tituly jako Final Fantasy VII, Jumping Flash, Ridge Racer Type 4, či Tekken 3. Kompletní seznam zatím známý není.

Na obrázku lze vidět, že nová verze je asi o 45 procent menší než ta původní. Otazník zatím visí nad tím, zda budou hráči omezeni jen na dvacítku vybraných titulů, či půjde do konzole nahrát ještě nějaké další. PlayStation Classic dorazí do obchodů 3. prosince (což je ten samý den, kdy byly spuštěny prodeje i původního PlayStationu) a už má i českou cenu: 2 690 korun.

Příznivci klasických her z devadesátých let mají samozřejmě i celou řadu dalších možností, jak si najít cestu ke „klasikám“. Existují nejenom emulátory pro PC, ale také i pro mobilní telefony. Mono her má ovšem i přímo moderní porty tak, aby se daly hrát bez nejistých emulačních procesů. PlayStation Classic není v tomto ohledu nic přelomového, jak už jsme naznačili, zakoupit lze i původní Nintendo NES, které už je i na českém trhu nějakou dobu v prodeji za ještě příznivějších 1 500 korun.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny