Xiaomi má chytrou bundu, která se umí ohřát a nabije vám mobil

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Čínské Xiaomi není jen o chytrých telefonech, ale vyrábí prakticky vše, na co si vzpomenete. Tuto značku mají třeba koloběžky, rýžovary a nebo třeba i oblečení. Nová bunda však umí i něco navíc.

Pod pojmem chytrá bunda si možná představíte něco mnohem důmyslnějšího, než co nabízí řešení od Xiaomi, nicméně i tak se jedná o poměrně šikovnou věc. Výrobce jej nechtěl celý financovat z vlastní kapsy a radši dal na to, zda něco takového příznivci skutečně chtějí, ale pomocí komunitního financování vybral dostatek peněz na to, aby bundu skutečně dostal na trh. Je v unisex provedení a poměrně levná, stojí asi 80 dolarů, tedy v přepočtu 1 800 korun.

Co všechno umí? V první řadě umí sama na povel „zatopit“ a po dobu až 8 hodin vás průběžně zahřívat. Ohřívací zóny  se nachází na krku a níže na zádech v oblasti ledvin. Ohřev jednoduše aktivujete, nastavíte teplotu (bunda umí až 50 stupňů) a podle toho se nahřeje a posléze vypne. Teplo se podle výrobce rovnoměrně rozlévá po celém povrchu.

Ohřívací mechanismus napájí integrovaná baterie, která má štědrou kapacitu 10 000 mAh, která je odnímatelná, takže pokud tuto zátěž zrovna nepotřebujete, nemusíte ji nosit všude s sebou. Vedle toho samozřejmě poslouží i jako powerbanka, takže vedle ohřevu vám bunda i nabije mobil či jakékoliv jiné kompatibilní zařízení.

Bunda má i celou řadu ochranných systémů. Například kontroluje, aby se nepřehřívala a má pojistku, která při příliš vysoké teplotě ohřívání vypne. Dále má údajně zabránit i případnému zkratu baterie. Co se praktické ochrany týče, bunda je nepromokavá, takže se v ní nemusíte bát chodit v dešti či sněhové vánici. Pozornost byla věnována i takovým detailům jako třeba úchyt pro sluchátka.

Bunda je k dispozici v černé nebo bílé barevné variantě. Její výhodou je tedy zejména fakt, že i v chladném počasí ji stačí nosit třeba jen přes tričko a zahřeje vás podobně, jako několik vrstev běžného oblečení. V porovnání s jinými obyčejnými bundami není vlastně ani výrazně dražší.

 

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny