Čeká nás drsný podzim. Začíná závod v mobilním zbrojení

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dlouhá léta platilo, že na podzim se nevyplatí nové mobily představovat. Což mělo a v podstatě má své logické vysvětlení. Poslední čtvrtletí roku je pro výrobce nejzajímavější, před Vánoci lidé nakupují mobily nejvíc. A vůbec nevadí, že půl světa prakticky Vánoce neslaví.

Jenže když se rozjedete po zemích, kde jsou křesťané v menšině nebo naprosté menšině, tak stejně najdete od poloviny prosince vyzdobené obchodní domy vánoční tématikou. Prostě Vánoce jsou po celém světě nejvýznamnější prodejní období. No a aby se telefon v tomto čase na trhu uplatnil, tak musí být na trhu včas. Proto se většina premiér vždy vešla do konce září, aby byl čas na uvedení na trh, na reklamu a tak dále.

Jenže dnes je na trhu taková situace, že čínská konkurence inovuje neuvěřitelným tempem, kterému se ostatní snaží přizpůsobit. Takže letos se dočkáme mnoha premiér v průběhu října, listopadu i prosince. Co na tom, že některé z těchto novinek se na trh do Vánoc už v plné síle nedostanou, pro mnohé značky je nutné být první.

Navíc to neznamená, že by byl příští rok nudný. To vůbec ne. Inovační proces pojede nadále na plné obrátky a z dlouhodobého hlediska si můžeme jen tipovat, kdo to nevydrží a prohraje. Adeptů je víc a jsou to spíš tradiční značky jako HTC nebo Sony. Ale problémy mohou nastat i u čínských značek, protože některé zjevně jedou na hraně svých možností. A opět se můžeme jen domnívat, kde se berou peníze na jejich jízdu, protože hospodářské výsledky nejsou rozhodně tak dobré jako prodejní čísla.

Ale buďme konkrétní. Začátkem října představí nový model Nokia. Měl by mít pět objektivů fotoaparátu! Ano, pět! Následovat bude 11. října nový Honor s evropskou premiérou v Praze, hned následující týden představí nový Mate 20 mateřský Huawei. Následovat bude OnePlus. V listopadu přijdou nové Xiaomi a možná ještě jeden Honor. A to nejlepší nakonec, v prosinci by měl či mohl ukázat svůj skládací telefon. Ano, spekuluje se, že už v prosinci.

O všech novinkách vás samozřejmě budeme informovat.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny