Maxi iPhone, barevná devítka. Nové smartphony od Applu jsou tu co nevidět

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Představení (s největší pravděpodobností) trojice nových smartphonů od Applu nás už dělí jen dny a informací přibývá. Známy tak jsou už třeba i názvy modelů a ceny.

12. září, tedy příští středu se dozvíme, jak bude vypadat další generace nových iPhonů. Apple svolal tiskovou konferenci na 19:00 středoevropského času do konferenční haly Steve Jobs Theater, kde se akce k představení nových iPhonů konala už loni. Neočekáváme, že by se mluvilo jen o telefonech, loni se mluvilo i o noteboocích, hodinkách či boxu k televizi. Ovšem právě telefony jsou v hledáčku příznivců snad nejčastěji.

Dlouho se řešilo, jak se nové modely budou vůbec jmenovat. Loni totiž Apple zamíchal pořadovými čísly, když přeskočil tradiční „S“ řadu a z iPhonu 7 skočil rovnou na osmičku. Jenže k tomu představil ještě iPhone X, římskou desítku, takže navíc udělal zvláštní mezeru pro číslo devět. A právě tu se teď rozhodl využít pro levný model s LCD displejem, takže se přece jen iPhonu 9 dočkáme. Dražší novinky se pak přikloní právě k mezistupni „S“ a budou to tak modely iPhone XS (displej s úhlopříčkou 5,8 palce) a iPhone XS Max (6,5palcový displej). Správně, proslýchá se, že Apple upustí od tradičního označení Plus a nahradí jej příznačnějším Max. Koneckonců telefon s tak velkým displejem si to určitě zaslouží.

Když už je řeč o cenách, i ty se dostaly na veřejnost. A budou minimálně oproti loňské desítce příznivější. Nejdražší model, tedy XS Max bude stát shodně právě jako loňský model X, tedy necelých 30 tisíc korun, ovšem menší XS by měl stát přibližně 23,5 tisíce korun. Nakonec ještě levnější by měla být devítka, za kterou by Apple mohl dokonce chtít „jen“ 20 tisíc.  Není to sice zdaleka model s nejnižší startovací cenou, iPhone 5C z roku 2013 začínal na 13,5 tisících korunách, ale na Apple je to stále spíše nižší cena.

Všechny ceny se ovšem vztahují na 64GB modely, které budou základní variantou. Na výběr bude dále z 256GB a nebo i 512GB verzí. Moc si netroufáme odhadovat, kolik bude chtít Apple za model XS Max s 512GB úložištěm, ale máme takovou předtuchu, že by mohl trumfnout i loňský 256GB iPhone X, který se stále prodává za 34 490 korun.

Vedle nových iPhonů se předpokládá, že Apple oznámí i novou generaci hodinek Apple Watch a také vylepšenou řadu tabletů iPad. A možná i něco dalšího.

Kde se dozvíte víc

Nové iPhony budou stát stejně jako loni a zmizí označení Plus

MobilMania

Tohle je iPhone 9: podívejte se na snímky barevné novinky

SmartMania

Byl jsem Plus, ale říkejte mi Max. Známe předpokládané ceny nových iPhonů

Mobilenet

Toto je údajný iPhone 9. Oživí barevně nudné portfolio Applu

Mobil.iDNES.cz
Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny