Patent Samsungu se zhmotnil v konceptu Galaxy F

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Samsung si nechal patentovat už několik variant skládacího smartphonu. Jeden z patentů vzali kolegové z nizozemského magazínu nieuwemobiel.nl a spolu s grafikem vytvořili hotový telefon.

To, že Samsung pracuje na skládacím mobilu se ví již dlouho a samotný Samsung se tím částečně ani netají. Poslední dobou prosakují spekulace, že takový telefon představí už začátkem příštího roku. Aby se kolem toho událo pořádné haló, tak se nabízí dva významné veletrhy. První je hned v lednu v Las Vegas, druhý v Barceloně následuje na přelomu února a března. Což samozřejmě nevylučuje, že si Samsung udělá akci sám pro sebe.

Samsung něco wow potřebuje. Mnohá konkurence silně inovuje a dotahuje technologický náskok jihokorejců a v mnoha případech ho dokonce překonává. To se týká třeba čteček v displeji nebo trojitých fotoaparátů. A je dost možné, že když Samsung nebude reagovat rychle, tak ho i se skládacím mobilem někdo předběhne.

Koncept Galaxy F je výmysl grafika a redaktorů nizozemského serveru. Ale nikoliv vycucaný z prstu, reflektuje koncept, který si Samsung nechal patentovat. A ten dává smysl. Telefon se překlápí podél horizontální linie, prozatimní pokusy a koncepty překlápěly telefon podle horizontální osy, takže z něj dělaly tablet. To v tomto případě se z telefonu stane dlouhá nudle.

Kloub umožňuje fixování telefonu v různých polohách, což by se při hypotetickém poměru displeje 21:9 hodilo, protože jinak by majitel obtížně dosáhl po celém displeji. Stejně tak se zdá logické, že zavřený telefon nepřiklopí obě poloviny k sobě, ale vytvoří jakousi kapsu.

Detaily si můžete prohlédnout na fotografiích.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny