Herní mobily se vrací, Honor Play bude docela levný

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kdysi dávno výrobci zkoušeli zaujmout s mobily určenými pro hraní her. Taková Nokia N-Gage ve dvou generacích sice neprorazila, ale přesto se stala legendou. Tenkrát byl problém s dostatkem mobilních her, což dnes neplatí. Je jich hodně a tak se na trhu objevuje jeden herní smartphone za druhým. Obvykle mají skvělou výbavu, něco jako nadupané herní počítače.

Začala to společnost Razer, přidal se Asus s Rog Phonem, Xiaomi má Black Shark a Nubia pak Red Magic. Prý takový telefon chystá i Samsung a jistě se přidají i další výrobci. V Česku se většina těch uvedených běžně neprodává a tak ten další do party by mohl mít situaci usnadněnou. Bude to Honor Play, který značka představí pro evropské trhy v Berlíně na veletrhu IFA. Ale globálně už telefon známý je.

Honor Play není top model, i když výbavu má více než výbornou. Ale také to nebude předražený kus, měl by stát pod deset tisíc korun. V Číně, kde se už prodává, vyjde na osm tisíc a má už i speciální edici s krytem potištěním grafikou tištěných spojů.

Hlavním poznávacím znakem telefonu je velký displej, konkrétně má úhlopříčku 6,3 palce. K tomu přidává top procesor Kirin 970, 4 nebo 6 GB RAM a 64 giga uživatelské paměti. Specialitou jsou kovová záda, asi aby se dařilo při velkém výpočetním výkonu, který mnohé hry potřebují dařilo odvádět teplo. Na druhou stranu asi nebude příliš pohodlné držet rozpálený stroj v ruce. Ale uvidíme. Druhým vylepšením oproti běžným modelům výrobce je větší baterie s kapacitou 3 750 mAh. Což tedy není zázračná hodnota, ale alespoň něco navíc.

Displej má rozlišení FHD+ a u foťáků je znát, že tady nehrajou hlavní roli. Vzadu je dvojice 16 a 2 Mpix, vpředu pak 16Mpix selfíčková kamerka. Paradoxem je, že ta přední má lepší světelnost než zadní, u které je hodnota f/2.2 jak z roku 2015. Ale to by cílovce nemělo vadit, telefon vypadá dobře a pokud výrobce nastaví vhodně cenu, tak to může být další prodejní hit značky.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny