Oranžáda od Applu? Nová generace iPhonů bude hrát barvami

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Letos se dočkáme generace iPhonů, které vzhled z modelu X učiní standardem. Mimo jiné však Apple nejspíše vsadí na nová barevná provedení.

Nadcházející generace iPhonů definitivně změní tvář smartphonů této značky. Zatímco loni byl model X pouze pomyslnou ochutnávkou budoucnosti a zároveň jeden z nejdražších mobilů doby, letos se vzhled modelu X stane standardem, včetně všech jeho známých i doposud neznámých funkcí. Těšit se tak můžeme na (po vzoru iPhonu X) velký displej s minimálními rámečky a výřezem v horním okraji, rozpoznávání obličeje, animoji, umělou inteligenci a mnoho dalšího.

Z nových prvků výbavy to pak bude vedle obligátního vylepšeného hardwaru také opět o něco vyladěnější fotoaparát, ještě větší displej a možná i překvapení v podobě konektoru USB-C. O čem se v tuto chvíli spekuluje snad nejvíce, je však počet nových modelů a také jejich barevná provedení.

Ačkoliv se to zdá hodně nepravděpodobné, Apple by mohl pracovat až na celkem čtyřech nových iPhonech. Standardní dvojici „běžného“ a „plusového“ iPhonu by totiž mohl doplnit i „levný“ model (podobně jako v roce 2013 model 5c) a také nástupce kompaktní řady SE. Apple by tak de facto pokryl daleko větší skupinu zákazníků – vedle standardních příznivců běžných iPhonů by nabídl něco i šetřivějším a také těm, kteří jsou zastánci kompaktních rozměrů. Jiné spekulace však naznačují pouze tři iPhony, ale navzájem se přetahují o to, zda je pouze výmyslem levný model nebo nástupce řady SE. No a nakonec je tu samozřejmě i varianta „standardní generace“ s dvěma základními modely.

Prohlédněte si oficiální prezentaci neobvyklého iPhonu 5c z roku 2013:

Ať už budou nové iPhony dva, tři, nebo čtyři, je možné, že budou působit neobvykle svými barevnými provedeními. Apple se dost možná oprostí od už poněkud okoukaných variant „černá, stříbrná, zlatá“ a nabídne paletu barev zahrnující modrou, červenou nebo oranžovou hned od začátku prodeje. Podobně tomu bylo právě i u modelu 5c, který přišel na trh hned v pěti (zelená, modrá, žlutá, růžová a bílá) barevných provedeních.

To by na oko mohlo potvrzovat levný model, pro který by si Apple mohl tyto „neobvyklé“ barvy schovávat. Stejně tak je ale možné, že firma přistoupí na trend letošního roku, který je ve znamení všemi barvami duhy zářících krytů smartphonů (viz modely Huawei, Honor či HTC).

Zejména červená barva je však spjatá s edicí „product RED“, kterou Apple pravidelně uvádí na trh o několik měsíců později po startu nových modelů. Vydávat ji proto hned na začátku by byl krok, který by tuto tradici porušil. Druhou otázkou je také fakt, že vydávat nové barevné edice telefonu později než několik základních provedení je běžným marketingovým trikem, jak upoutat zpět pozornost na už představený produkt. Situace je proto stále poměrně nejasná. Nakolik byly spekulace pravdivé se dozvíme v září.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny