Kopírují iPhone X se vším všudy a přidávají čtečku v displeji

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

To co jsme původně čekali od speciální edice iPhonu nakonec dotáhne do konce čínské Doogee. Bud mít nejenom displej přes celou přední stranu, ale i čtečku otisků v obrazovce.

Že budou mobily s výřezem displeje jako iPhone hitem roku 2018 jsme tušili už v průběhu loňského roku. Internet už se plní připravovanými modely, které jako by z oka vypadly právě poslednímu modelu od Applu a není překvapením, že pochází z Číny. Plánují je výrobci jako Leagoo, Doogee ale třeba i Huawei. Ovšem právě Doogee se svým modelem V přidá i perličku v podobě nové technologie čtení otisků prstů přes displej.

Senzor čtečky dodala firma Synaptics, tedy ta, která tuto technologii poskytuje i ostatním výrobcům. S touto technologií však už nepřichází jako první, předběhl je domácí konkurent Vivo. Samotný displej modelu Doogee V bude mít úhlopříčku 6,2 palce a rozlišení Full HD. Jeho poměr stran bude odpovídat poslednímu trendu, tedy 2:1.

I jinak půjde o výborně vybavený model. O výkon se postará nový model P40 od MediaTeku, společně s 6GB operační paměti. Dostatek prostoru poskytne 128GB úložiště dat. To ještě navíc půjde rozšířit paměťovou kartou. Vysoká čísla v parametrech najdeme i u fotoaparátu, který má na zádech konfiguraci hned dvou 21MPix senzorů. Pro připojení kabelem bude sloužit USB-C konektor.

Výčet zajímavých specifikací nekončí ani u baterie, která nabídne kapacitu velmi slušných 4 200 mAh. Otázkou ovšem zůstává, zda výrobce potěší svoje zákazníky i nízkou cenou. Tradičně se totiž jedná o výrobce, který skutečně dovede prodávat nadstandardně vybavené telefony za zlomek běžných cen, ovšem s přihlédnutím k výbavě a zejména k nové technologii čtečky otisků prstů v displeji si nemyslíme, že by cena měla být úplně závratně nízká.

Kde se dozvíte víc

Doogee V is a Frankenstein of Galaxy S9 leaks & iPhone X, w/ in-display fingerprint scanner

9to5Google

Doogee V with in-screen fingerprint scanner to be introduced at MWC 2018

GSMArena

Doogee V má být kopie iPhonu X se čtečkou otisků prstů v displeji a nízkou cenou

Smartmania.cz
Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny