Honor útočí: začíná prodávat novinky 9 lite a 7x

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Honor je značka koncernu Huawei. U nás dobře známá, má dobře vybavené smartphony za výhodné ceny. Obvykle to jsou variace na originální Huaweie s o fous horší výbavou ale nižší cenou. Ale pozor, třeba design je vždy perfektní, často lepší než u svých vzorů.

Platí to i pro dvě novinky, modely 9 lite a 7x. První je odlehčenou verzí Honoru 9 a nevlastním bratrem taktéž nového Huaweie P Smart. Druhý model má příbuzného v Huawei Mate 10 lite.

Honor 7x se v Česku původně prodávat neměl, nakonec ho ale firma na náš trh přináší. Oproti originálu je 7X o 500 korun levnější, stojí 7 500 korun. Má šestipalcový FHD+ displej s poměrem stran 18:9, procesor Kirin 659, 4 GB RAM a 64 GB uživatelské paměti. To je slušná nálož s ohledem na svou cenu.

Pak je tu dvojitý fotoaparát vzadu a jednoduchý vpředu. A právě foťáky jsou asi jediný zásadní rozdíl mezi oběma přístroji. Originál od Huaweie má vpředu také dvojitý fotoaparát a ten zadní podává o trochu lepší výkony.

Honor 7x je povedený přístroj. Výkonu má dostatek, zpracování je tradičně velmi dobré a baterie s kapacitou 3 450 mAh na jeden den bohatě stačí. Má zatím Android 7.0, ale měl by dostat aktualizaci na nové Oreo. V podstatě to samé ale platí i o Huawei Mate 10 lite. A co vybrat? Pokud vám jde o peníze, berte Honor, jinak Huawei lépe fotí hlavním foťákem. Ale sportovně, rozdíl je malý a dvojitý přední foťák plno lidí v životě nezapne.

V případě Honoru 9 lite a jeho dvojčete Huaweie P Smart můžete výběr omezit na to, který se vám líbí víc. Stojí stejných 5 990 Kč, mají stejný displej, procesor, paměť i hlavní foťák. U předního má Honor dva objektivy, Huawei jeden. Ale z našeho pohledu je to bezvýznamný rozdíl, důležitý zadní foťák je stejný.

A když už jsme u toho hardwaru, tak základ je stejný jako u výše zmíněného modelu 7x. Procesor je Kirin 659, displej má poměr stran 18:9 a rozlišení FHD+. Ale je menší, má úhlopříčku 5,65 palce. Menší je i paměť, RAM má 3 GB, uživatelská 32 GB. Výhodou je nejnovější Android 8.0 Oreo.

Pokud budeme chtít porovnat Honor 9 lite s Honorem 9, tak je to těžké, protože oba telefony mají jen podobné označení, jinak míří jinam. Honor 9 po slevě stojí 9 990 Kč, takže o významné čtyři tisíce víc. Lepší je logicky i výbava, ale až na displej. Ten má u plnotučné devítky jen 5,15 palce, protože telefon má ještě starý design s velkými rámečky.

Obě novinky se právě začínají prodávat, test vám přineseme v nejbližší době, až telefony dorazí do redakce.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny