Konečně GoPro, které vidí kolem dokola

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Příznivci outdoorových kamer GoPro se konečně dočkali. Fusion je první model této značky s možností snímat 360stupňový obraz.

Novinka od GoPro, profesionálního výrobce outdoor/sportovních kamer využívá k zachycení 360stupňového obrazu dvojici sférických objektivů, které dohromady zvládají natáčet video až v rozlišení 5,2K se 30 snímky za sekundu. Sférické fotografie lze pak pořizovat až v rozlišení 18 MPix. V takových snímcích a videu je samozřejmostí možnost si automaticky nechat vymazat z obrazu držák vespod, což je hodně užitečná funkce.

Oficiální videopředstavení od výrobce:

Pořízené snímky a fotografie lze nejlépe sledovat v některém z headsetů pro virtuální realitu, případně se dají i zobrazit v prohlížeči na počítači nebo smartphonu a posouvat ručně obraz kolem dokola. Jak vypadá takové video v 5K rozlišení můžete vidět například zde:

Vyjma 360stupňového obrazu umí kamera samozřejmě natáčet i klasická širokoúhlá Full HD videa. Zajímavé je také to, že tento běžný obraz dokáže „vyříznout“ ze sférického videa a zaměřit se na konkrétní objekt, který zůstane vždy v záběru. Fusion bude mít k dispozici (příští rok) aplikaci OverCapture pro Android a iOS, ve které budete moci upravovat pořízené záznamy i v mobilech.

GoPro Fusion má akcelerometr, gyroskop a kompas určené ke stabilizaci videa a samozřejmostí je i utěsnění proti prachu a vodě. Mimo prostorového videa také kamera zaznamenává i 360stupňový zvuk, což se může hodit pro ještě lepší zážitek v domácím kině. Výrobce navíc ujišťuje zájemce, že i model Fusion půjde připevnit do držáků předchozích GoPro modelů.

Tato sférická sportovní kamera se začne prodávat v prosinci na evropském trhu za 750 eur, tedy asi 19 500 korun. Na českém trhu bude cena s největší pravděpodobností hodně podobná a předpokládáme, že i čští zákazníci tuto kamerku budou moci u nás oficiálně koupit do konce letošního roku.

Kde se dozvíte víc

GoPro má nové kamery. Kompozici záběru můžete doladit i po natočení

Technet.cz

GoPro představilo novou kameru HERO6 a sférickou kameru Fusion

Czechcrunch

Oficiální stránka produktu s možností jej předobjednat

GoPro Fusion

Recenze na serveru DigitalTrends (anglicky)

Digital Trends
Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny