Smartphone od LG údajně zažene komáry. Koupit půjde jen v Indii

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tento mobil bude výborný společník na letní večery s otevřeným oknem. Nové LG má totiž zabudovaný odpuzovač komárů.

K takto specifické funkci používá smartphone s označením K7i výstupek na zadním krytu, ve kterém je umístěn reproduktor, uzpůsobený k přehrávání ultrazvukových vln. Ty údajně odhánějí komáry. LG už tento systém zabudoval do řady svých klimatizací a televizí, ale je to poprvé, kdy se rozhodl jím osadit smartphone.

Ačkoliv se tento nápad zdá jako poměrně zajímavý, výzkum BBC z roku 2010 prokázal, že ultrazvukové vlny nejsou proti komárům účinné. Výsledkem bylo dokonce prohlášení, že by se taková zařízení vůbec neměla doporučovat k odpuzování komárů. Přesto jim ovšem LG nadále důvěřuje. Je tak otázkou, zda se nejedná pouze o marketingový trik, jak přilákat pozornost v zemi, kde komáři přenášejí nebezpečné nemoci.

Bohužel samotný smartphone nemá na své výbavě prakticky nic zajímavého. Nabídne 5palcový HD displej (1280 x 720 pixelů), blíže nespecifikovaný 4jádrový procesor s taktem 1,4 GHz, 2 GB operační paměti, 16 GB vnitřního úložiště, které se dá rozšířit o paměťové karty a 2 500mAh baterii. Zadní fotoaparát má rozlišení 8 Mpix, přední 5 MPix.

Telefon pracuje s dnes už trochu starší, nicméně stále dostačující verzí Androidu 6.0 Marshmallow (standardem se už stává 7.0 Nougat). V Indii se telefon bude prodávat za v přepočtu 2 600 korun. Kdyby technologie na odpuzování komárů skutečně fungovala, šlo by o zajímavý telefon pro celou řadu dalších zákazníků i z jiných zemí, jinak jde ovšem o poměrně nezajímavý model.

Kde se dozvíte víc

To tu ještě nebylo. LG představilo mobil, který umí odhánět komáry

MobilMania.cz

Nový LG telefon má zajímavou funkci: Repelent proti komárům

Svět Androida

Make the mosquitos go away with the LG K7i

Android Authority

LG K7i: Mosquito Away (oficiální stránka produktu)

LG
Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny