LG vytřelo zrak veškeré konkurenci, V30 je úžasný mobil

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Letošní rok je zcela nepopiratelně zlomovým, co se designu mobilů týče. Mizí rámečky okolo displejů, zvětšuje se obrazovka. LG V30 je jedním z nejzdařilejších zástupců tohoto trendu s hromadou es v rukávě.

Ačkoliv jsme v poslední době vždy LG oceňovali za snahu, kterou do svých produktů vkládá, vždy ve výsledku zůstalo spíše ve stínu úspěšnějších konkurentů. To se ovšem dost dobře může změnit s příchodem čerstvě představeného modelu V30. Umí toho tolik, že je skoro obtížné tomu uvěřit. Plus parádně vypadá.

Začněme u displeje. 6palcový OLED displej s technologií HDR rozlišením 2880 x 1440 pixelů obepínají minimální rámečky. Jde tedy po všech stránkách o solidní prvek výbavy, prakticky maximum, které dnes výrobci nabízí. Telefon ovládáte softwarovými klávesami společně s mechanickým tlačítkem na zádech, které současně slouží jako čtečka otisků prstů.

Telefon pohání nejvýkonnější procesor současnosti, Snapdragon 835 s osmi jádry společně s 4 GB operační paměti. Do telefonu uložíte 64 GB dat plus dalších až 256 GB v podobě paměťové karty. Další výbava zahrnuje dva sloty na SIM karty, Android 7.1., USB-C konektor, moderní Bluetooth 5.0, utěsnění proti prachu a vodě (IP68) a odolnost proti mechanickému poškození díky vojenské certifikaci MIL-STD-810G. 3300mAh baterii lze nabíjet i bezdrátově.

Na zádech telefonu naleznete dvojici fotoaparátů, z nichž první, 16MPix širokoúhlý snímač má rekordní světelnost f/1,6. Druhý, standardní je pak v konfiguraci 13MPix se světelností f/1,9. Najdete zde i schopnost natáčet zpomalená videa.

Že nebude LG V30 levnou záležitostí je asi každému jasné, ovšem dosavadní vývoj cenové politiky LG by mohl napovídat, že nepůjde o úplně nejdražší model na trhu. V zahraničí se v současnosti prodává za necelých 19 tisíc korun, česká cenovka se tak může pohybovat okolo 23 tisíc. I přes to se však jedná o, troufáme si tvrdit, famózní smartphone, který může konkurenci vytřít zrak. Jen je potřeba, aby byl levnější než konkurenční Note 8 od Samsungu a rychleji na trhu než iPhone X.

Kde se dozvíte víc

V30: LG si hlasitě řeklo o titul Smartphone roku

MobilMania.cz

Nové LG V30 je tady: je velké, je výkonné, je vybavené

Mobilenet.cz

Tento smartphone nás nadchl. Umí vše a vypadá výborně

Mobil.iDNES.cz

Telefon LG V30 oficiálně: Našlapaný černý kůň podzimu

Svět Androida
Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny