Na tyhle smartphony se teď těšíme

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Přestože hlavní sezónu představování nových smartphonů už máme za sebou, tak několik „pecek“ nás ještě čeká. Do kalendáře si zapište konec června, polovinu srpna a velmi zajímavé to bude v září.

Honor 9

Začněme tím nejbližším, což je 27. červen a berlínská premiéra nového modelu Honoru. A bude to ten nejlepší, jaký značka patřící koncernu Huawei bude nabízet. Pokud vás mate, že na jaře Honor ukázal topmodel 8 Pro, tak ano, je to zvláštní, ale další vrcholný přístroj přijde jen krátce po něm. Honor 8 Pro je v podstatě ještě závan loňského modelového roku, to 27. černa značka ukáže zcela aktuální přístroj.

Honor 8 Pro je špičkový model, v podstatě stejně vybavený jako nejlepší mateřský Huawei P10 Plus. Prakticky má je o něco horší dvojitý fotoaparát (8 Pro ho má z loňských modelů), jinak si s Honorem pořídíte to samé co od Huaweie, ale se slevou 7 000 korun. A to se vyplatí.

Otázkou tedy je, co by Honor 9, jak se novinka asi bude jmenovat, měl umět, aby to stálo za představení dvou podobných modelů krátce po sobě. Pravděpodobně se dočkáme lepšího fotoaparátu a možná i bezrámečkového displeje. Což by ale znamenalo, že Honor bude mít lepší topmodel než mateřský Huawei. Otázkou je, nakolik se podaří udržet výhodnou cenu,  hlavní to tahák Honoru. Už 8 Pro přes výhodnou nabídku stojí nehonorovských 15 990 Kč. Jestli bude P9 ještě dražší, tak to už může být – přes špičkovou výbavu – pro značku problematické.

Samsung Note 8

Další velkou událostí bude v polovině srpna (zde ještě přesný termín není znám) premiéra Samsungu Note 8. Jak je všeobecně dobře známo, loňský Note 7 byl průšvih. Dokonce megaprůšvih. Baterie telefonu vybuchovala a hořela, takže Samsung ukončil prodej, stáhl co šlo a až letos v létě začne upravené sedmičky prodávat v Koreji s výraznou slevou a samozřejmě novou a jinou baterií jako Note 7FE.

Osmička snad problémová nebude. Výbava by měla kopírovat aktuální Samsung Galaxy S8, displej by měl být ještě zahnutější a samozřejmě nebude chybět dotykové pero. Další podrobnosti o novince nejsou známé, budeme si muset počkat do poloviny srpna.

Drsné září

Zatím bez konkrétního data, ale s velkou jistotou ukáže v září nové modely Apple. Mají být tři: dvě upravené sedmičky, což je už teď nuda, protože to je v podstatě už nyní tři roky starý iPhone 6. Zářijové verze tak budou už čtvrtou úpravou modelu. Samo o sobě by to bylo velké zklamání, ale Apple má ukázat i úplně nový iPhone 8, nebo iPhone X, jak se také označuje. O tom toho bylo už napsáno hodně, měl by mít displej přes celé čelo telefonu a pod ním čtečku otisků prstů. Samsung to chtěl stejně, ale u S8 se mu to nepovedlo, což vedlo k poněkud nešťastnému uložení čtečky na záda. Možná to dostane Note 8, ale iPhone 8 to má mít určitě. Ale právě z tohoto důvodu se spekuluje, že prodej bude zahájený později, až někdy na přelomu října a listopadu.

V září by měla svůj topmodel ukázat i Nokia. Měla by to být devítka a hlavním atributem bude špičkový dvojitý fotoaparát s optikou Carl Zeiss. S touto německou značkou Nokia už kdysi spolupracovala. Zatím ale na trhu nejsou ani už představené modely 3,5 a 6, takže těžko hodnotit, v čem by devítka měla být lepší.

Kde se dozvíte víc

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny